Calendarul lui Hellvig: Referedum de revizuire a Constituției nu mai devreme de prezidențiale. Regionalizare după 2015

Calendarul lui Hellvig: Referedum de revizuire a Constituției nu mai devreme de prezidențiale. Regionalizare după 2015
Publicat: 30/06/2013, 18:14
Actualizat: 20/03/2015, 19:05

Secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, a declarat, duminică, într-o conferință de presă la Alba Iulia, că referendumul pentru Constituție ar putea fi organizat cel mai devreme odată cu alegerile prezidențiale din 2014, precizând că o decizie va fi luată în USL săptămânile viitoare.Eduard Hellvig a spus că părerea sa strict personală este că referendumul pentru Constituție ar putea fi organizat cel mai repede la alegerile prezidențiale din 2014, având în vedere că există interdicția de un an pentru organizarea unui referendum în forma nou-aprobată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Este o părere strict personală, cred că cel mai repede ar putea exista un referendum cu aprobarea Constituției la alegerile prezidențiale din 2014. E un punct de vedere strict personal. Pentru că timpul nu ne permite, în sensul că avem oarecum o interdicție de un an, asta înseamnă că după europarlamentare, ceea ce înseamnă că cel mai repede poate să se realizeze în toamna lui 2014, însă după cum știm în 2014, sfârșitul toamnei, avem prezidențiale”, a spus Hellvig.

Întrebat dacă USL se teme de un referendum organizat în forma actuală, Hellvig a răspuns că ar fi foarte dificilă validarea unui referendum cu 50 la sută plus 1, poate doar organizat în două zile.

„Să fim serioși, cu 50 la sută plus 1 am avut anul trecut suspendarea președintelui, oamenii au venit la vot, au venit într-un număr foarte mare. Este foarte dificil, doar dacă faci două zile în sensul acesta. Este o decizie pe care o vom lua în USL săptămânile viitoare, dar, dacă mă întrebați pe mine, referendumul poate fi organizat poate chiar cu prezidențialele pentru că prezidențialele aduc foarte multă dezbatere publică, foarte multă comunicare politică serioasă, pentru că este vorba de destinul unei națiuni pe viitorii patru-cinci ani, cine conduce acea țară, și cred că ar putea avea loc și o discuție serioasă și pe reforma constituțională în perioada electorală pentru prezidențiale. De aceea am spus că din punctul meu de vedere ar putea fi la momentul alegerilor prezidențiale”, a spus Hellvig.

Liderul PNL a decalart astfel și termenul la care se poate concretiza regionalizarea. din punctul său de vedere, despre regionalizare se poate vorbi doar după ce va fi aprobată Constituția, și anume, cel mai probabil din 2015, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Din punctul meu de vedere, despre regionalizare putem vorbi doar după ce avem aprobată Constituția. Cu alte cuvinte, prima dată trebuie să avem referendum de aprobare a Constituției, iar probabil că mai repede de sfârșitul lui 2014 nu o să avem un referendum pentru aprobarea Constituției, ceea ce duce discuția pentru regionalizare probabil în 2015”, a spus Hellvig.

„Din punctul meu de vedere, despre regionalizare putem vorbi doar după ce avem aprobată Constituția. Cu alte cuvinte, prima dată trebuie să avem referendum de aprobare a Constituției, iar probabil că mai repede de sfârșitul lui 2014 nu o să avem un referendum pentru aprobarea Constituției, ceea ce duce discuția pentru regionalizare probabil în 2015”, a spus Hellvig.

Eduard Hellvig participă, duminică, la Alba Iulia, la conferința județeană a PNL Alba, la care va fi aleasă noua structură de conducere a filialei. La întâlnire participă peste 500 de delegați ai partidului din localitățile județului. La ora transmiterii acestei știri, este în desfășurare procesul de vot, iar pentru funcția de președinte al PNL Alba s-a înscris un singur candidat, senatorul Teodor Atanasiu, cel care conduce filiala din anul 1993. (Dan Lungu)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Cât scot lunar din buzunare chiriașii din cartierul Primăverii sau Kiseleff, pentru un apartament. Capitala...
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
Un infractor a reușit să se dea drept polițist timp de un an și jumătate....
Știrea momentului în România! Ion Iliescu la 94 de ani a...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Se schimbă buletinele. Anunțul făcut de MAI. Se întâmplă din 9 septembrie
Bicarbonatul de sodiu înlătură mirosurile neplăcute din șifonier
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Câți prieteni are Anamaria Prodan. Ce spune despre oamenii care au dezamăgit-o. “Cel care e...
Misterul scufundării superiahtului miliardarilor, investigat de anchetatori. Ce ipoteze se iau în calcul
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
De ce pisicile zgârie mobila din casă?